به گزارش نماینده به نقل از وزارت نیرو، رحیم میدانی اظهار داشت: از ساعت ۲۴ نیمه شب روز دوشنبه ۱۲ آبانماه آب از سد زایندهرود به میزان ۸۰ مترمکعب در ثانیه رهاسازی شده است که با توجه به بارشهای اخیر و اشباع شدن بستر رودخانه، پیشبینی میشود آب با سرعت بیشتری حرکت کرده و از بامداد امروز در شهر اصفهان جاری شد.
*جریان زایندهرود در اصفهان تا پایان خردادماه سال آینده ادامه خواهد داشت
وی با بیان اینکه جریان زایندهرود در اصفهان تا پایان خردادماه سال آینده ادامه خواهد داشت، افزود: اگر بارندگی در سالجاری مناسب باشد و روانآبها بیش از پیشبینی انجامشده باشد، در تابستان سال ۹۴ هم رهاسازی خواهیم داشت.
میدانی با اشاره به برنامههای مدیریت مصرف آب در حوضه آبریز زایندهرود، گفت: در پایان شهریورماه سال ۹۲ میزان آب موجود در پشت سد زایندهرود ۱۹۵ میلیون مترمکعب بود، اما کار مشترک انجامشده در شورای هماهنگی این حوضه موجب شد شهریور امسال ۴۱۷ میلیون مترمکعب آب در مخزن این سد ذخیره شود و به این ترتیب میزان آب قابلتوجهی آب تحویل کشاورزان منطقه شود.
وی افزود: طبق توافق انجامشده با کشاورزان غرب و شرق اصفهان، در سال آبی جاری خواهیم توانست افزونبر ۶۲۸ میلیون مترمکعب آب به کشاورزان اصفهانی تحویل دهیم.
میدانی با تاکید بر عزم جدی وزارت نیرو برای اجرای برنامههای مدیریت مصرف آب در حوضه زایندهرود، گفت: شرایط امروز زایندهرود بهدلیل بارگذاری بیش از ظرفیت بر این حوضه آبریز بهوجود آمده است، بنابراین با اقدام هماهنگ وزارت نیرو و اعضای شورای هماهنگی این حوضه شامل استانداران استانهای ذینفع و نمایندگان ادارههای جهادکشاورزی، محیط زیست، صنعت و معدن و خود کشاورزان منطقه، از این پس برای بارگذاری مصرف جدیدی در این حوضه اجازه نخواهیم داد.
وی افزود: صنایع جدید درصورت استقرار در اصفهان آب موردنیاز خود را باید از حقابه کشاورزان خریداری کنند؛ صنایع موجود در استان نیز آب مصرفی خود را باید از محل بازیافت فاضلابهای شهری تامین کنند تا آب اختصاصیافته به صنایع به مصارف دیگری اختصاص یابد.
نظر شما